Waarom shampoobar gebruiken?

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 13:05

Waarom zou je een shampoo bar willen gebruiken ipv uw klassieke vertrouwde vloeibare shampoo?

Gewone shampoo wordt gemaakt op basis van sodium lauryl sulfaat (SLS) of sodium laureth sulfaat (SLES). Deze stoffen worden vervaardigd uit aardolie en een mengsel van plantaardige oliën waaronder palmolie. Ik moet je niet vertellen dat aardolie en palmolie niet de meest duurzame grondstoffen zijn.


SLS en SLES zijn erg agressieve ontvetters. Hierdoor werken ze heel goed als shampoo, misschien zelf iets te goed. Je huid gaat snel talg aanmaken om te voorkomen dat je huid uitdroogt en daar krijg je weer vet haar van, waardoor je sneller je haar opnieuw moet wassen. Dit is een cirkel die je moeilijk nog kan doorbreken zou je denken.  De jeukende hoofdhuid krijg je er gratis bij...

 

Shampoo wordt ook grotendeels aangelengd met water en dan in een plastic fles. Met een haarzeep of shampoo bar zijn de werkende bestanddelen veel geconcentreerder en in vaste vorm, waardoor een papieren verpakking volstaat en er niet onnodig water getransporteerd hoeft te worden tussen de fabriek, de winkel en jouw huis. Deze zeep gaat ook nog eens langer mee. 

 

Een shampoo bar wordt gemaakt op basis van SCI (staafjes of poedervorm).  Deze ontvettende stof is milder voor je haar en huid en wordt niet gemaakt van aardolie maar van kokosnoten. Dit in combinatie met verschillende oliën is het een milde ontvettende shampoo, waardoor je hoofdhuid niet meer in overdrive gaat en je haar bijgevolg minder snel vet zal worden.  

 

Elke hoofdhuid en haar is anders, die het kan wel zijn dat je haar even moet wennen aan deze omschakeling.  Ikzelf ben begin dit jaar begonnen met het gebruik van een shampoo bar en kan zeggen dat ik mijn haar zeker een dag extra kan houden zonder het te wassen.

Ik heb wel gemerkt dat mijn haar iets stugger is na het wassen, dit komt omdat de haarschubben zich terug moeten sluiten.  Dit kan je verhelpen door een conditioner te gebruiken of azijn na het wassen.   Een conditioner bar heb ik nog niet geprobeerd, maar dit staat zeker nog op mijn to do lijstje :-)

 

Groetjes,

Stefanie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.